Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Разказ на стопаджиите – Journey towards people

25 април, 2019 в 19:00 - 21:00

19.04.25 - Journey towards people

Време е за нова доза пътешествия. Нека съберем багажа и тръгнем на едно свободно и вълнуващо приключение на автостоп. За всички настоящи, бъдещи и бивши стопаджии, да се съберем и да разменим опит и истории.

Ще имаме и удоволствието да чуем историята на Жени – 30 дни из Европа без план и цел с едно единствено условие – да се пътува на стоп. Тя самата казва за своето пътуване:

“Всичко започна като една провокация и желание да видя повече. Исках да размия границите, които си бях поставила. Светът е смесица между необятна природна красота и човешка доброта, а автостопът дава възможност да опиташ и от двете. Целта не е да стигнеш до дадена дестинация, а да изживееш пътя и всяко ново запознанство по него. Стопирането е общуване с всеки без ограничения. Едно отваряне към хората и освобождаване на съзнанието от предразсъдъци и страхове. За 30дни пътувах из Европа с условието да се придвижвам само на стоп и да разговарям и опознавам хората, които срещна. Точно затова бих нарекла това пътуване – Journey towards people. Всички красиви, вдъхновяващи и понякога плашещи моменти ме отвориха към една за мен съществена вяра – в добротата на всеки човек. Пътят ме срещна с много сърдечни хора, нови и стари приятели, вдъхновяващи пътешественици и верни жълти спътници. Но има още много повече за разказване, като срещата ми с белгийската полиция и една нощна разходка с лодка с ирландски пират. Какво е да си турист на колело в центъра на Париж по време на финалната победа на Франция на Световната първенство по футбол, какво е да си в непознат град без пари, телефон и интернет, да тръгнеш към Сърбия, а да се озовеш в Унгария, да те хване носталгията към България или да си изгубиш за пореден път, за да разбереш, че точно сега започваш истински да намираш себе си.

Ще споделя моето преоткриващо пътуване заедно с полезни съвети относно стопирането в различни страни.”

Палитрата от случки и емоции ще залеят Клуба на пътешественика. Заповядайте да споделим тази стопаджийска вечер.

ВХОД СВОБОДЕН!

Детайли

Дата:
25 април, 2019
Час:
19:00 - 21:00
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Място Website

Организатор

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Организатор Website

Място за срещи на съмишленици и приятели