Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

От Кайро до Хартум – арабска пролет по поречието на река Нил

3 юни, 2019 в 19:30 - 21:30

7.50лв.

Доколко е преценен рискът за сухопътно влизане в Република Судан откъм Египет 100 дни след началото на гражданските размирици и една седмица след извършен военен на 11-ти април преврат? Заслужава ли си изобщо подобно удължаване на класическия туристически маршрут в Египет за опознаване на древната египетска цивилизация по средното поречие на Нил? Какви пречки създава сегашната напрегната ситуация в Судан пред нейното посещение? Какво да очакваме от хората, населяващи тази държава, получила името си от арабите като страната на “черните“?

В рамките на настоящата презентация ще пресечем както нови и стари граници между Египет и Судан. Това ще е преговор с разширение за историческите богатства на политически разделената на две долина на река Нил. Нейна рожба е не само най-старата държава в света – Древен Египет, но и няколко малко познати държавни образувания по нейното средно течение дали династията на черните фараони и средновековни християнски държави. Пътуването ще се разпростре от Кайро, през първия праг на реката край египетския град Асуан до вливането на Сини в Бели Нил
при суданската столица Хартум.

Това разделение е довело днес до добре смазаната туристическа машина на Египет и почти пълното неглижиране на културно-историческото наследство от другата страна на египетско-суданската граница. Предстой ни среща с контрастите на една типично бедна по африканска държава, стремяща в настощия момент да намери своя нов път на развитие, които да я изведе от нищетата. Доколко околната среда (природа и политически съседи) ще допренасат или ще попречат за осъществяванията на тези въжделения на народите на Судан.

Представя: Валенти Илиев

Details

Date:
3 юни, 2019
Time:
19:30 - 21:30
Cost:
7.50лв.
Event Category:

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Venue Website

Organizer

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Organizer Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели