Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Представяне на книгата Експедиция „Железен Път“

26 април, 2018 в 19:30 - 21:30

jelezen pat

Едва два месеца след като прекоси успешно България от юг на север Вилиан се впуска в ново приключение като този път си поставя за цел да извърви пеш разстоянието от Калотина до Варна с едничкото намерение да следва железния път по цялата 3та ЖП линия. Намерение, което макар и да не се оказва никак лесно за изпълнение завършва успешно.

Случва му се, да отскача от релсите едва няколко мига преди по тях да премине влак; гонят го кучета, на няколко пъти подгизва и премръзва под дъжда; изпада в отчаяние заради тежките зимни условия, но не се отказва. По време на пътуването си Вилиан среща стотици хора, записва историите им така както му биват разказани, описва населените места през които преминава и посещава 111 жп гари и спирки за да ги заснеме и сподели с вас.

Заповядайте на представянето на книгата „Експедиция Железен Път“ на което Вилиан ще Ви разкаже повече за пътешествието си и ще сподели с вас емоциите и интересните моменти, през които е преминал.

Откъс от книгата:

„Отварям ципа на палатката и що да видя. Навън е паднала непрогледна мъгла, която е завзела долината и я е стиснала в прегръдката си. Земята е мокра, от падналата роса и обувките ми подгизват, докато подреждам лагера си. Впрочем, и палатката ми не е първа младост. Преживяла е над сто нощувки в студ и жега, вече се е поддала на времето и тук-там вече си личат следи от мухъл по повърхността ѝ.

Взимам решение да не чакам времето да се оправи и потеглям, затова просто заобикалям долчинката, в която съм пренощувал и се качвам на релсите. Друг път просто няма, така че нямам особен избор. Следващите няколко километра изминавам на спокоен ход, въпреки че постоянно се озъртам, да не би случайно някой влак да ме връхлети иззад гърба ми и цялото приключение да приключи безславно. Линията е обвита в мъгла и видимостта е намалена така, че машинистите би трябвало да са по-внимателни и да управляват железните машини с по-ниска скорост.“

Представя: Вилян Стефанов

ВХОД СВОБОДЕН

Details

Date:
26 април, 2018
Time:
19:30 - 21:30

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Venue Website

Organizer

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Organizer Website

Място за срещи на съмишленици и приятели