Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Върхове и приключения на три континента

21 януари, 2020 в 19:00 - 21:00

10лв.

Събитието се провежда в подкрепа на Експедиция „Гранитни бастиони – Гренландия 2020“.
bg.helpkarma.com/help/631572551156

 

В тази планинарска вечер СК Монтис ще ви разкажем за приключенията ни на три континента –Европа, Азия и Южна Америка. Зимата е в разгара си и ние ще ви отнесем към високи снежни върхове в Алпите ,Памир,Тян Шан и Андите Кордилера Роял.

Стартираме с едно изкачване в Алпите на Валентино и Дидо на стената на Пиц Бадиле. Приключението на двама приятели , изминали стотици километри на стоп през три държави в Алпите . Маршрутът Касин по северната стена на Пиц Бадиле и красивата Игла Дибона. Неочаквани преживявания – на косъм от смъртa.

Пренасяме се към Матерхорн и Траверс на Лицкам История за Пълнолуние на 4000 метра в обятията на Матерхорн и 10 хиляди крачки по епичния ръб на Лискам със Тони Башев И Александър Зафиров.

От Алпите Марта и Марин ни пренасят в Приключението Боливия – 4000 км през Андите до Амазонската джунгла
Разказ за ендомесечно приключение из сюрреалистичните пейзажи и цветни лагуни на високопланинското плато Алтиплано, през Кордилера Реал и изкачването на Уайна Потоси (6088 м), до най – голямата биоразнообразна защитена зона на планетата – национален парк Мадиди.

И ето че идва ред на Азия.
Пламена и Григор цени разкажат как се изкачва седемхилядника Хан Тенгри в планината Тян Шан ,а пък Веско Валентинов ще ни покаже как се спуска седемхилядника Ленин със ски по северната му стена.

Каним ви на една истинска приключенска вечер в която да ви отнесем в различни кътчета на земята и да разкажем за дълго чакани мечти и тяхното осъществяване, за приятелството по пътя към върха.

 

Представят: членовете на Спортен клуб Монтис

Детайли

Дата:
21 януари, 2020
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
10лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Спортен клуб Монтис
Телефон:
0894922014
Email:
info@extremezone.bg
Уебсайт:
http://extremezone.bg/about/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.