Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

В света на тепуите – Бразилия, Венцуела и Гаяна

30 януари, 2019 в 19:00 - 21:00

7.50лв.
19.01.30 -v-sveta-na-tepuite-brazilia-venetsuela-gayana

Доминиран от многобройните планински плата в наречени тепуи, основния обект за който ще се говори, разбира ще е най-високия водопад в света – Анхел. Влажен тропически климат и отвесни планински склонове – това е сигурната формула за формирането на впечатляващи водопади. Но регионът на североизточната част на Южна Америка, разделен между няколко държави, отправя значителни предизвикателства пред пътешествениците със своята девствена природа, недостатъчна транспортна инфраструктура и политически проблеми.

Другия важент акцент в презентацията ще бъде ситуацията за туристи във Венецуела – доколко страната е удобна за самостоятелно организирани пътувания и как изобщо стават нещата там, с оглед инфлацията и икономиката, предполагаемата (!) престъпност и сигурността. Ще бъдат засегнати и по-малки проблеми, които тровят живота на неорганизирания турист в този сравнително малко посещаван регион в света.

Презентацията е базирана на личните впечатления и опит от ноември/декември 2018 г. на Валката, чието пътуване в никакъв случай не може да бъде наречено весело и безпроблемно.

Представя: Валенитин Илиев

Детайли

Дата:
30 януари, 2019
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
7.50лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Място Website

Организатор

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Организатор Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели