Застраховката на Австрийски Алпийски Клуб!

Споделям малко информация за членството вАвстрийския Алпийски Клуб и прилежащата към него застраховка, която някой си направиха, а с други само го бистрихме, дали е подходяща и за нас в България. Ние сме с тази застраховка от 4 години.

Имашe някой неясноти и въпроси, какво къде важи и за това писахме директно на ААК, а те ни прехвърлиха към КНОКС, които менажират този застрахователен пакет, които пък бяха така любезни да ни отговорят. Oтговорите, изложени по долу, са на конкретни въпроси, а общата информация и покрития на застраховката може да прочетете тук: 2014-12-09-av-wws-folder_e_2015_ebook

Ето и въпросите, които им зададохме и техните отговори:

* за да е по-ясно за какво говорим само припомням, че застраховката има 3 основни покрития: а) спасителни разноски до 25 000евро, б)транспортни и медицински разходи до 10 000 евро и б) Правни разходи до 35 000 евро

1.Каква част от застрахователния пaкет важи в държавата на постоянно местожителство, в нашия случай България?

ОТГОВОР: В страната по местожителство важат само спасителните разноски, т.е. те ще покрият на ПСС, разходи до 25000евро(50000 лв), което далеч надхвърля дори акция с хеликоптер. И не покриват медицински разноски(операции, пирони, импланти и тн).

2.Ние ли плащаме и след това ни се възстановява изразходената сума или застрахователя плаща директно.

ОТГОВОР: За спасителни разноски, застрахователя заплаща директно. За медицински разноски и транспорт, ние покриваме разходите, събираме фактурите и на тяхна база се възстановяват направените разходи.

3.Покрива ли инциденти в открито море при сърф и ветроходство?

ОТГОВОР: Ами не ни отговориха много ясно на този въпрос, ако някой много го интересува може пак да пита?

4.Колко пъти може да се ползва застраховката извън България(или страната на местожителство).

ОТГОВОР: Застраховката важи през цялата година и покрива многократни пътувания. Застраховката спира да важи, ако един престой надхвърли 60 дни, в този случай трябва да се свържете с ААК и да заплатите разширение на застраховката. NB: това трябва да се случи преди да напуснете България(или страната по местожителство).

5.Телефона, които трябва да се ползва при възникнал инцидент е +4312049999 за цял свят или каквото е посочено на членската ви карта. Това не е телефон на спасителна служба, а за консултации, в кои болнични заведения в съответната държава ще ви покрият разходите.

Това е, ако някой още нещо го интересува, да казва или да пита директно AAK, любезни са и отговарят бързо :).

А който иска може да си направи застраховката on-line тук:http://aacuk.org.uk/ 

You may also like