Танцовата легенда Byshara Shokolate за първи път в България

За първи път в България идва легендарната Бишара Шоколат – известна в света на африканския танц със своя вроден талант, неизчерпаема енергия и умение да открие неподозирани движенчески способности у нас. Тя ще проведе два танцови урока на 19-ти и 20-ти октомври в Studio Dance Zone (ул. „Софроний Врачански 62a“).  Очаква ни едно вълнуващо пътуване в богатия свят на традиционния западно-африкански танц и на съвремнния urban afro. А на вечерта между двата урока – 19-ти октомври – Ви каним на тематично Афро парти със специална демонстрация от класа на Бишара и богата танцово-музикална програма. За доброто настроение ще се погрижат две групи – Ester & Viks и Yambadon – и двама диджеи – Kin Riddimz и DJ Kizombie.

Събитието се случва по покана на Мария Косса (African Dances with Maria Cossa) и Виктор Велчев (Resonance Drum Circles).

За повече информация и записване – www.facebook.com/DrumCircle.bg/ и тел. 0892018768.

Бишара Шоколат е танцьор, хореограф и основател на компания Aфрокан. Корените ѝ са от Коморските острови и Мадагаскар.  От 12-годишна Бишара танцува хип-хоп, модерен джаз, степ и денсхол. В последствие се посвещава на западно-африканските танци, като работи с танцови компании във Франция, Сенегал, Гвинея и Мали. През годините Бишара успява да изгради свой собствен стил, отдавайки почит към традицията и културата на Западна Африка. Създава метода “Afrokan Dance Therapy”, по който работи с деца и хора със специални потребности. Със своята широка усмивка, легендарна енергия и педагогически метод, развил се за повече от 19 години преподаване, Бишара ще ни поведе към освобождение и екстаз!

You may also like