Оставих сърцето си на децата в Уганда

Ако по една или друга причнина сте пропуснали събитията на Михаела Стойкова за Уганда, то тук ще ви разкажем как бихте могли да се свържете или да бъдете съпричастни на каузата на Йоанна Шопова (приятелка на Михаела). Но първо ще ви разкажем малко повече за Йоанна, която през 2018 година успява да осъществи една от детските си мечти – да замине за Африка. След завръщането си в България, Йоанна създава проекта за сиропиталище ‘Light of Hope Children’s Ministry Uganda’, което се грижи за близо 200 деца, повечето от които са кръгли сираци. Ето какво казва самата тя:

„За шест месеца от завръщането ми в България, изпратихме 175 деца на училище, събрахме средства за изкопаването на кладенец с чиста вода, започнахме да празнуваме рождени дни, да обуваме и обличаме децата, и да осигуряваме храна всеки ден!“

Въпреки тежката си съдба и проблемите тук, в България, Йоанна е твърдо решена това лято да се завърне в Уганда, за да започнат планиране на строеж на дом и училище за децата. Ние искаме да й помогнем и знаем, че заедно можем да го направим!

„Бъди чудото, което искаш да видиш в света!“

Повече за Йоанна и как да помогнете ще научите в кампанията:

https://helpkarma.com/campaign/ostavih-sartseto-si-na-detsata-v-uganda-368?

You may also like