Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

40 години по-късно: 7 месечно прекосяване на Латинска Америка с един автомобил и една камера

13 септември, 2021 в 19:30 - 21:00

9лв.

На 13-ти септември ще имаме удоволствието легендарният български пътешественик и журналист Симеон Идакиев да бъде гост на Клуб на пътешественика за първи път. Поради огромния интерес, събитието ще се проведе при нашите приятели от Кино Влайкова.

По време на събитието ще се докоснем до неговото най-голямо приключение: самотното 7 месечно прекосяване на Латинска Америка с един автомобил и една камера преди четири десетилетия. Ще чуем разказа от първа ръка и ще изгледаме документалния филм за пътешествието.

По маршрута Куба – Мексико – Гватемала – Хондурас – Никарагуа – Коста Рика – Панама – Колумбия – Еквадор – Перу – Чили – Аржентина Симеон Идакиев изминава 24 000 километра с джип „Лада Нива“.

Бихме казали, че Симеон Идакиев няма нужда от представяне. Повечето от вас може би го познават като водещ на култовите телевизионни предавания „Атлас” и „Светът и всичко в него”. Като журналист има над 50 години стаж в телевизионния и радио ефир и близо 450 документални филма, обединени от заглавията: „Един мъж, един автомобил, една камера“, „Един мъж, една камера“ и „Непознатата България“. Като пътешественик започва едва на 40 години, но обикаля света поне два пъти, с посетени над 120 държави на всичките 7 континента и 5200 морски мили с яхтата „Тивия“. Бил е професионален леководолаз, когато хваща камерата по случайност. Симеон Идакиев е носител на няколко престижни ордена за заслуги към развитието на българската култура.

ВАЖНО!
Локация: Кино Влайкова, ул. Цар Иван Асен II 11
Събитието ще се проведе присъствено при спазване на всички противоепидемични мерки.
Капацитетът на залата е редуциран, така че запазете своите билети навреме от линка по-долу.
Присъствен билет: 9 лв

Детайли

Дата:
13 септември, 2021
Час:
19:30 - 21:00
Стойност:
9лв.
Категория за Събитие:

Място

Кино „Влайкова“
ул. Цар Иван Асен II 11
София, 1124 България
Уебсайт:
https://urboapp.com/bg/op/VLAIKOVACinemaTheater?fbclid=IwAR03gciY0gUfmZzPRTsDlbKLPNbv1EfNMgqg3fXnYhAQl85BcJBVyz3Gk1c

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.