Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

С автомобил от Кипър до Баренцово море, включително Крим и Донбас

7 март, 2022 в 19:30 - 21:30

9.00лв.

На 7-ми март ще ни гостува Валентин Дрехарски. Във връзка с актуалната политическа обстановка в източна Украйна той ще ни разкаже за своето пътуване в Донецката и Луганска републики. Ще отдели достатъчно време и на Кримския полуостров, който също е част от новините.

Валентин е за трети път в нашия клуб. Миналата година ни разказа за двумесечната си обиколка на северна Америка с автомобил под наем и за пътешествието си до Западна Африка през 2017 година.

Сега ще ни разкаже за пътешествието си през 2016 година. Тогава с личния си автомобил обиколи седемнадесет държави, в това число четири непризнати от световната общност (Севернокипърската турска република, Република Абхазия, Луганската народна република, Донецката народна република). Стигна до бреговете на шест морета: Средиземно, Черно, Азовско, Бяло (на север), Баренцово и Балтийско. В продължение на 83 дни пропътува над 23 хиляди километра. Преди влизането му в Норвегия, на руския граничен пункт е получил най-високата оценка по време на пътешествието. Служителката на границата като гледа паспорта с печатите и датите, разбирайки че в продължение на два месеца е обиколил толкова много държави, казва: „Вие сте щастлив човек!“.

 

А сега нека представя накратко нашия гост Валентин. Той е икономист по професия и пътешественик по душа.

Осъществява своите пътувания по нестандартен начин, а именно с автомобил. И пак като икономист той търси максимална ефективност от всяко пътуване, стремейки се с минимални разходи в рамките на разполагаемото време да посети колкото се може повече туристически обекти и забележителности.

Винаги нощува в автомобила си, спестявайки по този начин пари и време. Започвайки да пътешества по този начин от далечната 1985 г. Валентин е обиколил с личните си автомобили многократно Европа, значителна част от Азия и Северозападна Африка. Достигнал е по пътищата на континентите до бреговете на четири световни океана: Тихия, Индийския, Арктическия и Атлантическия.

Валентин Дрехарски е избрал интересно мото на пътешествието си през 2016-та година: „Има само един миг между миналото и бъдещето – именно той се нарича живот“. Как е дошла идеята за това мото ще разберете от неговия разказ.

Присъствен билет: 9 лв /в цената е включена напитка по избор от бара – специално кафе, чай масала, вино, бира и др./

Details

Date:
7 март, 2022
Time:
19:30 - 21:30
Cost:
9.00лв.
Event Category:

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Venue Website

Organizer

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Organizer Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are not available as this event has passed.

Място за срещи на съмишленици и приятели