Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

С автомобил от Кипър до Баренцово море, включително Крим и Донбас

7 март, 2022 в 19:30 - 21:30

9лв.

На 7-ми март ще ни гостува Валентин Дрехарски. Във връзка с актуалната политическа обстановка в източна Украйна той ще ни разкаже за своето пътуване в Донецката и Луганска републики. Ще отдели достатъчно време и на Кримския полуостров, който също е част от новините.

Валентин е за трети път в нашия клуб. Миналата година ни разказа за двумесечната си обиколка на северна Америка с автомобил под наем и за пътешествието си до Западна Африка през 2017 година.

Сега ще ни разкаже за пътешествието си през 2016 година. Тогава с личния си автомобил обиколи седемнадесет държави, в това число четири непризнати от световната общност (Севернокипърската турска република, Република Абхазия, Луганската народна република, Донецката народна република). Стигна до бреговете на шест морета: Средиземно, Черно, Азовско, Бяло (на север), Баренцово и Балтийско. В продължение на 83 дни пропътува над 23 хиляди километра. Преди влизането му в Норвегия, на руския граничен пункт е получил най-високата оценка по време на пътешествието. Служителката на границата като гледа паспорта с печатите и датите, разбирайки че в продължение на два месеца е обиколил толкова много държави, казва: „Вие сте щастлив човек!“.

 

А сега нека представя накратко нашия гост Валентин. Той е икономист по професия и пътешественик по душа.

Осъществява своите пътувания по нестандартен начин, а именно с автомобил. И пак като икономист той търси максимална ефективност от всяко пътуване, стремейки се с минимални разходи в рамките на разполагаемото време да посети колкото се може повече туристически обекти и забележителности.

Винаги нощува в автомобила си, спестявайки по този начин пари и време. Започвайки да пътешества по този начин от далечната 1985 г. Валентин е обиколил с личните си автомобили многократно Европа, значителна част от Азия и Северозападна Африка. Достигнал е по пътищата на континентите до бреговете на четири световни океана: Тихия, Индийския, Арктическия и Атлантическия.

Валентин Дрехарски е избрал интересно мото на пътешествието си през 2016-та година: „Има само един миг между миналото и бъдещето – именно той се нарича живот“. Как е дошла идеята за това мото ще разберете от неговия разказ.

Присъствен билет: 9 лв /в цената е включена напитка по избор от бара – специално кафе, чай масала, вино, бира и др./

Детайли

Дата:
7 март, 2022
Час:
19:30 - 21:30
Стойност:
9лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.