Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

ЕКО БЮЛЕТИН: Как климатичните промени влияят върху горите

27 юни, 2019 в 19:00 - 21:00

Всички знаем, че горите са един от най-важните инструменти за намаляване на ефектите от климатичните промени, но знаете ли, че междувременно изменението на климата влияе и на тях? Александър Дунчев, старши експерт “Защитени територии и стари гори” към Югозападното държавно предприятие, ще ни разкаже за това какви са прогнозите за промените в биоклиматичните условия в България до 2100 г. и как те засягат горите и техните обитатели.

Той ще представи още какви са екологичните изисквания на различните дървесни видове, какви промени настъпват в горите и кои видове в бъдеще се очаква да бъдат най-приспособени към климатичните промени в югозападна България. Заповядайте да научим имаме ли време за реакция и какви мерки се предприемат в горските стопанства, за да отговорят адекватно на климатичните предизвикателства.

Лекцията е част от Курс по опазване на биоразнообразието, организиран от Българска фондация Биоразнообразие по проект “Future environmentalists”, финансиран от програма Еразъм + на Европейската комисия. Курсът се провежда в партньорство с Клуб на пътешественика и неговата рубрика “Еко бюлетин”.

 

Представя: Александър Дунчев
Снимка: изсъхнали иглолистни гори, интернет

Детайли

Дата:
27 юни, 2019
Час:
19:00 - 21:00
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Място Website

Организатори

Българска Фондация Биоразнообразие
Клуб на пътешественика

Място за срещи на съмишленици и приятели