Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Обиколка на Северна Америка с автомобил под наем: Аляска, Канада и САЩ

16 юни, 2021 в 19:30 - 21:00

5лв. – 9лв.

На 16 юни ще ни гостува Валентин Дрехарски.

Ако трябва да го представим с две думи, бихме казали, че той е икономист по професия и пътешественик по душа.
Осъществява своите пътувания по нестандартен начин, а именно с автомобил. И пак като икономист той търси максимална ефективност от всяко пътуване, стремейки се с минимални разходи в рамките на разполагаемото време да посети колкото се може повече туристически обекти и забележителности.

Винаги нощува в автомобила си, спестявайки по този начин пари и време. Започвайки да пътешества по този начин от далечната 1985 г. Валентин е обиколил с личните си автомобили многократно Европа, значителна част от Азия и Северозападна Африка. Достигнал е по пътищата на континентите до бреговете на четири световни океана: Тихия, Индийския, Арктическия и Атлантическия.

През 2018-та г. заедно със сина си обиколи южната половина на Съединените Американски щати с ван Тойота под наем. През следващата 2019-та пак с автомобил под наем, този пат Хюндай, измина 26 хиляди километра през Северна Америка: Аляска, Канада и САЩ. А така също и над 1000 километра пеша, разглеждайки общо над 130 туристически и природни забележителности и градове. В Клуб на пътешественика Валентин ще ни разкаже за своите впечатления от това свое последно пътешествие.

Но преди да му дадем думата, ще кажем кое най-много ни впечатли от неговите публикации. Това беше признателността, която изрази към човека, който го е вдъхновил за такива пътувания – журналиста и писателя Симеон Идакиев.  През 80-те години на миналия век с автомобил Лада Нива Идакиев е обикалял Азия и Америка, а Валентин е четял разказите му и е мечтаел да последва примера му. Затова нашият гост заявява, че пътешественик номер едно в България Симеон Идакиев е неговият учител.

 

ВАЖНО!

Събитието ще се проведе присъствено при спазване на всички противоепидемични мерки.

Капацитетът на залата е редуциран, така че запазете своите билети навреме от линка по-долу.

Присъствен билет: 9 лв /в цената е включена напитка по избор от бара – специално колумбийско кафе, чай масала, домашна лимонада, селекция крафт бири и др./

Детайли

Дата:
16 юни, 2021
Час:
19:30 - 21:00
Стойност:
5лв. – 9лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.