Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Обиколка на Северна Америка с автомобил под наем: Аляска, Канада и САЩ

16 юни, 2021 в 19:30 - 21:00

5.00лв. – 9.00лв.

На 16 юни ще ни гостува Валентин Дрехарски.

Ако трябва да го представим с две думи, бихме казали, че той е икономист по професия и пътешественик по душа.
Осъществява своите пътувания по нестандартен начин, а именно с автомобил. И пак като икономист той търси максимална ефективност от всяко пътуване, стремейки се с минимални разходи в рамките на разполагаемото време да посети колкото се може повече туристически обекти и забележителности.

Винаги нощува в автомобила си, спестявайки по този начин пари и време. Започвайки да пътешества по този начин от далечната 1985 г. Валентин е обиколил с личните си автомобили многократно Европа, значителна част от Азия и Северозападна Африка. Достигнал е по пътищата на континентите до бреговете на четири световни океана: Тихия, Индийския, Арктическия и Атлантическия.

През 2018-та г. заедно със сина си обиколи южната половина на Съединените Американски щати с ван Тойота под наем. През следващата 2019-та пак с автомобил под наем, този пат Хюндай, измина 26 хиляди километра през Северна Америка: Аляска, Канада и САЩ. А така също и над 1000 километра пеша, разглеждайки общо над 130 туристически и природни забележителности и градове. В Клуб на пътешественика Валентин ще ни разкаже за своите впечатления от това свое последно пътешествие.

Но преди да му дадем думата, ще кажем кое най-много ни впечатли от неговите публикации. Това беше признателността, която изрази към човека, който го е вдъхновил за такива пътувания – журналиста и писателя Симеон Идакиев. През 80-те години на миналия век с автомобил Лада Нива Идакиев е обикалял Азия и Америка, а Валентин е четял разказите му и е мечтаел да последва примера му. Затова нашият гост заявява, че пътешественик номер едно в България Симеон Идакиев е неговият учител.

ВАЖНО!

Събитието ще се проведе присъствено при спазване на всички противоепидемични мерки.

Капацитетът на залата е редуциран, така че запазете своите билети навреме от линка по-долу.

Присъствен билет: 9 лв /в цената е включена напитка по избор от бара – специално колумбийско кафе, чай масала, домашна лимонада, селекция крафт бири и др./

Details

Date:
16 юни, 2021
Time:
19:30 - 21:00
Cost:
5.00лв. – 9.00лв.
Event Category:

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Venue Website

Organizer

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Organizer Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели