Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Патагонски дневници

12 октомври, 2021 в 19:30 - 21:00

9.00лв.

Патагония е сурова красота. Красота, от която ти омекват коленете, от която ти спира дъхът и в същото време красота, която не ти позволява дори да я доближиш, да я докоснеш.  Но именно защото е толкова дива и неопитомена, тази земя буди у човека духа на откривателя, на приключенеца, на авантюриста.

И точно поради тази причина на 23 март 2015 година, с около 15 килограма багаж Екатерина Панченкова се качва на самолет за Барселона и така започва едно  единадесетмесечно пътуване из испаноговорящия свят. През това време работи като доброволец в южна и северна Испания – в хостел и алберге за поклонници по Камино де Сантяго, катери върхове и живее в хипи общност.

После минава през перуанските Анди и обикаля множество инкски руини в Перу и Боливия, гледа залези над Титикака и пътува с джип по най-големия солник в света Салар де Уюни, след което пресякосява границата с Чили. А там – вино, графити, езера, вулкани, фиорди. След това работи в хостел в чилийска Патагония и се учи да живее транки – бавно и без да си даваш много зор.
Докато дойде лятото и настане време за патагонските Анди, където само в рамките на един ден може да се види океанът, гранитните върхове със спускащите се от тях ледници, а в подножието им – искрящи тюркоазени езера, сякаш природата е създала това място, за да ни покаже колко велика е тя и колко мънички – ние.

След като посреща първия изгрев на 2016-та с гледка към масива Фиц Рой в Аржентина, започва бавно да се движи на север, за да завърши приключението си по улиците на най-автентичния квартал в Буенос Айрес – Сан Телмо, упражнявайки изкуството на южноамериканците да живеят, наслаждавайки се на живота.

На … октомври Екатерина ще представи книгата си “Патагонски дневници” и ще ви разкаже:

– какво е да си хоспиталиера в алберге по Камино де Сантяго

– как се пътува три часа в перуанска маршрутка с петнадесет души, едно куче и безброй бохчи

– за тежката участ на фотографа в Патагония и какви неочаквани срещи може да ви споходят в чилийските къмпинги.

Представя: Екатерина Панченкова

ВАЖНО!

Събитието ще се проведе присъствено при спазване на всички противоепидемични мерки.

Капацитетът на залата е редуциран, така че запазете своите билети навреме от линка по-долу.

Присъствен билет: 9 лв /в цената е включена напитка по избор от бара – специално колумбийско кафе, чай масала, домашна лимонада, крафт бири и др./

Детайли

Дата:
12 октомври, 2021
Час:
19:30 - 21:00
Стойност:
9.00лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
+ Google Map
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.