Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Патагонски дневници

12 октомври, 2021 в 19:30 - 21:00

9.00лв.

Патагония е сурова красота. Красота, от която ти омекват коленете, от която ти спира дъхът и в същото време красота, която не ти позволява дори да я доближиш, да я докоснеш. Но именно защото е толкова дива и неопитомена, тази земя буди у човека духа на откривателя, на приключенеца, на авантюриста.

И точно поради тази причина на 23 март 2015 година, с около 15 килограма багаж Екатерина Панченкова се качва на самолет за Барселона и така започва едно единадесетмесечно пътуване из испаноговорящия свят. През това време работи като доброволец в южна и северна Испания – в хостел и алберге за поклонници по Камино де Сантяго, катери върхове и живее в хипи общност.

После минава през перуанските Анди и обикаля множество инкски руини в Перу и Боливия, гледа залези над Титикака и пътува с джип по най-големия солник в света Салар де Уюни, след което пресякосява границата с Чили. А там – вино, графити, езера, вулкани, фиорди. След това работи в хостел в чилийска Патагония и се учи да живее транки – бавно и без да си даваш много зор.
Докато дойде лятото и настане време за патагонските Анди, където само в рамките на един ден може да се види океанът, гранитните върхове със спускащите се от тях ледници, а в подножието им – искрящи тюркоазени езера, сякаш природата е създала това място, за да ни покаже колко велика е тя и колко мънички – ние.

След като посреща първия изгрев на 2016-та с гледка към масива Фиц Рой в Аржентина, започва бавно да се движи на север, за да завърши приключението си по улиците на най-автентичния квартал в Буенос Айрес – Сан Телмо, упражнявайки изкуството на южноамериканците да живеят, наслаждавайки се на живота.

На … октомври Екатерина ще представи книгата си “Патагонски дневници” и ще ви разкаже:

– какво е да си хоспиталиера в алберге по Камино де Сантяго

– как се пътува три часа в перуанска маршрутка с петнадесет души, едно куче и безброй бохчи

– за тежката участ на фотографа в Патагония и какви неочаквани срещи може да ви споходят в чилийските къмпинги.

Представя: Екатерина Панченкова

ВАЖНО!

Събитието ще се проведе присъствено при спазване на всички противоепидемични мерки.

Капацитетът на залата е редуциран, така че запазете своите билети навреме от линка по-долу.

Присъствен билет: 9 лв /в цената е включена напитка по избор от бара – специално колумбийско кафе, чай масала, домашна лимонада, крафт бири и др./

Details

Date:
12 октомври, 2021
Time:
19:30 - 21:00
Cost:
9.00лв.
Event Category:

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
+ Google Map
Phone
0882292877
View Venue Website

Organizer

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Organizer Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are not available as this event has passed.

Място за срещи на съмишленици и приятели