Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Русия: документално и късо кино

20 януари, 2022 в 19:00 - 21:00

10лв.

В най-лютия период на зимата, какво по-добро от събиране в уютния Клуб на пътешественика на чай Масала и кино от Русия?! С това първо събитие за годината в Клуба, ще експериментираме с нова концепция за филмовата селекция, а именно съчетаване на документално с игрално кино от една държава. По този начин ще се опитваме да предложим едно ново усещане за пътешествие не само географски, но и през културата на дадена страна.

Ще започнем с дълбоката арктическа тундра на Русия, където възрастен учен и неговият син се опитват да пресъздадат ледникова епоха. Те наричат това експеримент, с названието Плейстоцен парк – перфектния дом за вълнени мамути, възкръсващи чрез модерната генетика.

След това ще преминем през историята на едно семейство, които решават да произвеждат френско сирене в Русия, след като санкциите, наложени от ЕС спират вноса на сирене в Русия.

В трите игрални филма, които сме подбрали ще съчетаем едновременно много смях и ирония с трилъра и ужаса на суровата действителност в Русия с уникални истории, които и най-изобретателния писател трудно би могъл да измисли ако не е живял в Русия.

Наш приоритет е здравето и безопасността на нашите гости време на събитието. В контекста на актуалната наредба за COVID-19 за това събитие всеки гост ТРЯБВА да предостави зелен сертификат, който се издава при едно от следните условия:

– валиден сертификат за ваксинация

– валиден отрицателен тест – PCR (валиден 72 ч.) или антигенен (валиден 48 ч.)

– сертификат за преболедуване (валиден 1 г.)

– тест за наличие на антитела със стойност над 150 BAU/ml (валиден 90 дни)

Присъствен билет: 10 лв /комплиемнт от заведението – чай масала/

Детайли

Дата:
20 януари, 2022
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
10лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.