Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Русия: документално и късо кино

20 януари, 2022 в 19:00 - 21:00

10.00лв.

В най-лютия период на зимата, какво по-добро от събиране в уютния Клуб на пътешественика на чай Масала и кино от Русия?! С това първо събитие за годината в Клуба, ще експериментираме с нова концепция за филмовата селекция, а именно съчетаване на документално с игрално кино от една държава. По този начин ще се опитваме да предложим едно ново усещане за пътешествие не само географски, но и през културата на дадена страна.

Ще започнем с дълбоката арктическа тундра на Русия, където възрастен учен и неговият син се опитват да пресъздадат ледникова епоха. Те наричат това експеримент, с названието Плейстоцен парк – перфектния дом за вълнени мамути, възкръсващи чрез модерната генетика.

След това ще преминем през историята на едно семейство, които решават да произвеждат френско сирене в Русия, след като санкциите, наложени от ЕС спират вноса на сирене в Русия.

В трите игрални филма, които сме подбрали ще съчетаем едновременно много смях и ирония с трилъра и ужаса на суровата действителност в Русия с уникални истории, които и най-изобретателния писател трудно би могъл да измисли ако не е живял в Русия.

Наш приоритет е здравето и безопасността на нашите гости време на събитието. В контекста на актуалната наредба за COVID-19 за това събитие всеки гост ТРЯБВА да предостави зелен сертификат, който се издава при едно от следните условия:

– валиден сертификат за ваксинация

– валиден отрицателен тест – PCR (валиден 72 ч.) или антигенен (валиден 48 ч.)

– сертификат за преболедуване (валиден 1 г.)

– тест за наличие на антитела със стойност над 150 BAU/ml (валиден 90 дни)

Присъствен билет: 10 лв /комплиемнт от заведението – чай масала/

Details

Date:
20 януари, 2022
Time:
19:00 - 21:00
Cost:
10.00лв.
Event Category:

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Venue Website

Organizer

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Organizer Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are not available as this event has passed.

Място за срещи на съмишленици и приятели