Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Споделени Ледове – нереалната реалност на една мечта с кауза

21 юли, 2020 в 19:00 - 21:00

10лв.

Събитието ще се проведе в град Велико Търново – Проект Арт Лято

 

Между 29 Септември и 13 Октомври 2018 година, двойка български приключенци успешно преминават – автономно и без външна подкрепа – трите най-големи ледени шапки в Исландия, във време от годината, когато дори най-екстремните и опитни исландци не си помислят да излизат в централните планини.

Изправяйки се пред брутална метеорология, по нищо отстъпваща на небезизвестната Патагония, големи проблеми с екипировката и опасен терен, двамата ден след ден се борят, за да постигнат наглед невъзможното.

Петнадесет дни и десет бури по-късно, мечтата е вече неоспорима реалност и екипът на Big Ice Expeditions стават първите българи „покорили“ своеобразното Ком-Емине на исландските ледове…едно деяние, напълно безполезно!

Вместо да чуем един разказ за – дефакто – излишно възвеличена и безсмислена разходка в бурята, този път, заедно с Бранислав Бранков ще видим Исладния в една коренно различна светлина и ще поговорим за смелостта на две съвсем обикновени човечета да мечтаят. За това какво е нужно, за да успее човек в лицето на големите трудности. И ще попитаме – каква е, в действителност, цената на мечтата?

Ще чуете също така за инициативите, подкрепяни от Big Ice Expeditions и ще отговорим на още няколко много важни въпроса:

– Какво е експедиционен мрънкалник и кой е експедиционният хрантутник?
– Как се спи 14 дни в дефектна палатка, мокра през цялото време
– Каква е връзката между втората Х-хромозома и счупения термостат
– Как Бранков откри идеалния комунизъм по ледовете

50% от приходите от това събитие ще бъдат дарени на Chili Peppers | Люти чушки – една идея без бюджет и без комерсиален интерес, която твори добро, помагайки на деца в риск от отнемане от семейната им среда. Повече за Лютите чушки и още начини да подкрепите тази хубава кауза можете да откриете на www.chilipepperscause.eu

На място също ще можете да закупите и календар „Живи Планини 2020“, чрез който също ще подкрепите каузата на Люти Чушки. Повече за него можете да научите тук:
http://mountain-talk.eu/calendar-order/

Детайли

Дата:
21 юли, 2020
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
10лв.

Място

Проект Арт Лято
Велико Търново, България

Организатор

Бранислав Бранков

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.