Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Споделени Ледове – нереалната реалност на една мечта с кауза

21 юли, 2020 в 19:00 - 21:00

10.00лв.

Събитието ще се проведе в град Велико Търново – Проект Арт Лято

 

Между 29 Септември и 13 Октомври 2018 година, двойка български приключенци успешно преминават – автономно и без външна подкрепа – трите най-големи ледени шапки в Исландия, във време от годината, когато дори най-екстремните и опитни исландци не си помислят да излизат в централните планини.

Изправяйки се пред брутална метеорология, по нищо отстъпваща на небезизвестната Патагония, големи проблеми с екипировката и опасен терен, двамата ден след ден се борят, за да постигнат наглед невъзможното.

Петнадесет дни и десет бури по-късно, мечтата е вече неоспорима реалност и екипът на Big Ice Expeditions стават първите българи “покорили” своеобразното Ком-Емине на исландските ледове…едно деяние, напълно безполезно!

Вместо да чуем един разказ за – дефакто – излишно възвеличена и безсмислена разходка в бурята, този път, заедно с Бранислав Бранков ще видим Исладния в една коренно различна светлина и ще поговорим за смелостта на две съвсем обикновени човечета да мечтаят. За това какво е нужно, за да успее човек в лицето на големите трудности. И ще попитаме – каква е, в действителност, цената на мечтата?

Ще чуете също така за инициативите, подкрепяни от Big Ice Expeditions и ще отговорим на още няколко много важни въпроса:

– Какво е експедиционен мрънкалник и кой е експедиционният хрантутник?
– Как се спи 14 дни в дефектна палатка, мокра през цялото време
– Каква е връзката между втората Х-хромозома и счупения термостат
– Как Бранков откри идеалния комунизъм по ледовете

50% от приходите от това събитие ще бъдат дарени на Chili Peppers | Люти чушки – една идея без бюджет и без комерсиален интерес, която твори добро, помагайки на деца в риск от отнемане от семейната им среда. Повече за Лютите чушки и още начини да подкрепите тази хубава кауза можете да откриете на www.chilipepperscause.eu

На място също ще можете да закупите и календар “Живи Планини 2020”, чрез който също ще подкрепите каузата на Люти Чушки. Повече за него можете да научите тук:
http://mountain-talk.eu/calendar-order/

Details

Date:
21 юли, 2020
Time:
19:00 - 21:00
Cost:
10.00лв.

Venue

Проект Арт Лято
Велико Търново, България

Organizer

Бранислав Бранков

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели