Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Нови дигитални професии: живот на път, работа в раницата

30 март, 2020 в 19:00 - 21:00

Линк към видео запис от събитието:

 

С цел ограничаване на разпространението на Коронавирус, събитието ще се проведе пред празна зала. Да за получите достъп до видео запис е необходимо да се отбележете в събитието във фейсбук или да ни пишете на travellersclub.bg@gmail.com

Преди 3 години напуснах сигурната си работа в Париж, за да видя дали мога да създам сама занимание, което да ми е интересно, да ме изхранва, и с което да имам повече свобода – например, за да пътувам. И успях – макар че понякога още не вярвам, и ми трябва да се ощипя.

Казвам се Милена Александрова и се занимавам с писане на съдържание на сайтове. Живея предимно в Париж и пътувам често, обикновено за седмици или месеци – последно в Тайланд и Малайзия. Не се определям като дигитален номад – макар че донякъде съм това.

Занаятът ми е нов, свободните професии не са. Разликата с преди е там, че в момента стават мислими и достъпни за повече хора.

Онлайн работата – от дистанция, за клиенти от други краища на света – престава да звучи като нещо от абсурдна и подвеждаща реклама (“Променете живота си за 2 месеца и обиколете света”), а напротив, се превръща в една от конкретните възможности за подреждане на живота и кариерата по различен от обичайния начин. Работодателите стават по-гъвкави, и са склонни да приемат работата от вкъщи като нещо обичайно – а вкъщи може да е и на друг континент. Ако работата ви не зависи от мястото, където се намирате, пътуванията с работа в раницата често стават логична следваща стъпка.

В идеалния вариант, подобно самосъздадено занимание носи повече удовлетворение, свобода, а често и повече приходи (макар че те идват на по-късен етап). Това дава нова енергия, пространство и време за мечти, пътувания, общуване, но идва със свой набор от дилеми и проблеми, които не са обичайни за класические видове заетост.

Ето някои от нещата, за които ще ви разкажа на 20 март:
• как започнах да работя онлайн
• какво работят работещите от дистанция – нови и традиционни професии
• как си намирам клиенти и как избирам с кого искам да работя
• как комбинирам пътувания и работа
• най-странните места, от които съм работила
• данъци и осигуровки за хора със свободни професии
• как стоят нещата с визите
• джетлаг и работа от различни часови зони
• сезонни спадове и стратегии за справяне с тях
• защо най-трудното решение в живота ми се оказа и най-удовлетворяващо
Темата за свободните професии, работата онлайн и пътуванията постепенно става значима, и все повече хора се замислят дали да не направят тази крачка – и се чудят какво ги чака. Ако ви е интересно да надникнете в живота на един такъв онлайн freelancer, елате на 20 март в Клуба на пътешественика – ще ви разкажа как взех най-трудното решение в живота ми и защо то се оказа най-удовлетворяващото.

Представя: Милена Александрова

ВХОД СВОБОДЕН

Детайли

Дата:
30 март, 2020
Час:
19:00 - 21:00
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Място Website

Организатор

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Организатор Website

Място за срещи на съмишленици и приятели