Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

През Централна Америка на един дъх

19 ноември, 2018 в 19:00 - 21:00

7.50лв.
centralna amerika edin duh

В началото на месец май 2018г., музикантът и пътешественик Петър Георгиев тръгва на приключение в Латинска Америка. Всичко започва в столицата на Еквадор – Кито и завършва три месеца по-късно в Гватемала сити! :)

Във втората си презентация, Пешо Китарата ще ни разкаже как прекосява Централна Америка на един дъх. За месец и половина ще посетим цели четири държави!

В Панама ще се сблъскаме с интересната комбинация от лъскави небостъргачи и великолепни Карибски Плажове; ще видим и едно от най-интересните технологични съоръжения в света – Панамския канал!

В Коста Рика освен невероятния бряг на Тихия Океан ще открием красотата на джунглата във всичките и форми – тропическа гора, дъждовна гора и облачна гора; а по пътя ще срещнем безброй екзотични животни – папагали, маймуни, ленивци, крокодили, куоти, дори и колибри! Ще разберем и какво значи националния слоган „Pura vida“ (нещо като пловдивското „Бича Айляк“) и как се прилага това в действие.

В Гватемала ще се качим на високи вулкани с пушещи кратери и ще си печем бонбони на гореща лава (!!!); ще посетим най-големите обекти със скални пирамиди на Маите в джунглата; ще поживеем в малко село на остров по средата на езеро в планината; ще научим нови и вълнуващи начини да ни оберат!

И накрая, вместо в Никарагуа (заради избухналите по това време сериозни граждански безредици), ще се озовем на едно от най-спокойните, красиви, евтини и приятни места на планетата, и то без да сме го планирали – щата Чиапас в южно Мексико, на бреговете на Тихия Океан. Фиести, усмивки, вкусна храна, автентична култура, малко туристи и изключително дружелюбни хора – какво повече може да иска човек по време на ваканцията си :)

На това приключение, Петър пътува единствено в компанията на преносимата си китара Китариндо. Която вече има толкова много истории, че може да направи отделна презентация сама :)

Представя: Петър Георгиев

 

Детайли

Дата:
19 ноември, 2018
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
7.50лв.

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.