Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

През Централна Америка на един дъх

19 ноември, 2018 в 19:00 - 21:00

7.50лв.
centralna amerika edin duh

В началото на месец май 2018г., музикантът и пътешественик Петър Георгиев тръгва на приключение в Латинска Америка. Всичко започва в столицата на Еквадор – Кито и завършва три месеца по-късно в Гватемала сити! :)

Във втората си презентация, Пешо Китарата ще ни разкаже как прекосява Централна Америка на един дъх. За месец и половина ще посетим цели четири държави!

В Панама ще се сблъскаме с интересната комбинация от лъскави небостъргачи и великолепни Карибски Плажове; ще видим и едно от най-интересните технологични съоръжения в света – Панамския канал!

В Коста Рика освен невероятния бряг на Тихия Океан ще открием красотата на джунглата във всичките и форми – тропическа гора, дъждовна гора и облачна гора; а по пътя ще срещнем безброй екзотични животни – папагали, маймуни, ленивци, крокодили, куоти, дори и колибри! Ще разберем и какво значи националния слоган “Pura vida” (нещо като пловдивското “Бича Айляк”) и как се прилага това в действие.

В Гватемала ще се качим на високи вулкани с пушещи кратери и ще си печем бонбони на гореща лава (!!!); ще посетим най-големите обекти със скални пирамиди на Маите в джунглата; ще поживеем в малко село на остров по средата на езеро в планината; ще научим нови и вълнуващи начини да ни оберат!

И накрая, вместо в Никарагуа (заради избухналите по това време сериозни граждански безредици), ще се озовем на едно от най-спокойните, красиви, евтини и приятни места на планетата, и то без да сме го планирали – щата Чиапас в южно Мексико, на бреговете на Тихия Океан. Фиести, усмивки, вкусна храна, автентична култура, малко туристи и изключително дружелюбни хора – какво повече може да иска човек по време на ваканцията си :)

На това приключение, Петър пътува единствено в компанията на преносимата си китара Китариндо. Която вече има толкова много истории, че може да направи отделна презентация сама :)

Представя: Петър Георгиев

 

Details

Date:
19 ноември, 2018
Time:
19:00 - 21:00
Cost:
7.50лв.

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Venue Website

Organizer

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Organizer Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели