Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Късо кино с истории: Умът

5 март, 2020 в 19:00 - 21:00

7лв.

Умът – божествено вдъхнат или еволюционно развил се – е най-могъщото оръжие на разположение на човека. Векове наред го използваме, за да опознаем небесни тела на хиляди светлинни години оттук, да се спуснем до дъното на световния океан и прекосим Земята надлъж и нашир; за да създадем сложни философски концепции, математически теории и да открием закономерности, изграждащи физическата реалност… Ала донякъде парадоксално – знаем много малко за самия него.

Щом се опитаме да впрегнем ума в изследване на себе си, моментално разбираме, че в мозъкът ни съществува цяла вселена – навярно не по-малко непозната от онази извън него.

През март предстои да се опитаме да хвърлим поне малко светлина върху човешкия ум. На помощ ще се притече специалният ни гост, гл. ас. д-р Елиза Иванова, от катедра „Обща, експериментална, развитийна и здравна психология“ към Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Заповядайте!

Водещ: Михаела Александрова

Детайли

Дата:
5 март, 2020
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
7лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Кинематограф
Уебсайт:
kinematograf.bg

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.