Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Техническа проверка на Скотописите

10 май, 2019 в 19:00 - 21:00

„Техническа проверка на скотописите” – под това необичайно име двама приятели от училище ще проведат първото си общо четене на пътеписи в Клуб на пътешественика.

Ангел Иванов е писател, сценарист и копирайтър с опит в някои от най-големите родни медии, чийто сборник с разкази, „Техническа проверка”, наскоро спечели наградата за дебют на „Южна Пролет” 2019. Пътят е основна тема в него и се реализира в необичаен колаж от места: Далечноизточните Южна Корея и Тайланд, родното черноморие и планини, Светите земи и Атон.

Ивайло Дончев е пътешественик и писател с над 20 проведени в Клуба събития, 40 страни и 30 „скотописа” (от „скот” и „пътепис”) зад гърба си. Те отразяват характерен начин на пътуване, при който личният комфорт бива жертван в името на приключението и дори най-обикновени ситуации предизвикват философско задълбочаване и саморефлексия. Подбудите им да пътуват често са различни, местата рядко съвпадат, подходите – също. Онова, което ги обединява е, че и за двамата Пътят е нещо повече от простия акт на преместване във физическото пространство. Какво точно е?

Заповядайте в Клуб на пътешественика, за да разберете!

Представят:
Ангел Иванов и Ивайло Дончев

ВХОД СВОБОДЕН

Детайли

Дата:
10 май, 2019
Час:
19:00 - 21:00
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Място Website

Организатор

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Организатор Website

Място за срещи на съмишленици и приятели